0181 – 47 36 05
Start vandaag nog met gezond afvallen

Metabolic Balance®

Bel of mail om een afspraak voor een GRATIS intakegesprek in te plannen. Meld je aan voor een GRATIS intake in een gekleurd blok en als men daar op klikt, dat zij op de contactpagina terecht komen.

Hier lees je meer over het Persoonlijk Voedingsplan van Metabolic Balance®.

Wat is Metabolic Balance®?

Metabolic Balance® is een programma voor een betere stofwisseling en gewichtsregulatie dat is ontwikkeld door Duitse artsen en voedingswetenschappers.
Met behulp van het programma kun je onder begeleiding jouw huidige voedingspatroon omzetten naar een volkomen uitgebalanceerd en individueel toegesneden voedingsprofiel. De basis hiervoor is jouw persoonlijke voedingsplan. Dit wordt opgesteld aan de hand van jouw actuele bloedwaarden en jouw gezondheidsgegevens.
Het Metabolic Balance® programma leid je in vier fasen naar succes en zorgt dat jouw persoonlijke gewichtsproblemen verdwijnen en jouw gezondheid bevordert.

Hoe werkt Metabolic Balance®?

Een Persoonlijk Voedingsplan brengt jouw  ‘lichaamschemie’ met de bij jou passende ‘voedingsmiddelenchemie’ in een nieuwe, metabolische balans. Je gebruikt niet alleen gezonde en de voor jou noodzakelijke voedings- en mineraalstoffen tijdens de maaltijd, maar je eet ook díe voedingsstoffen die jouw lichaam nodig heeft om jouw verstoorde stofwisseling weer goed in balans te brengen. Jouw persoonlijke voedingsplan brengt jouw gehele persoonlijke fysieke situatie in kaart en is daarom uitsluitend op jou en jouw gezondheidstoestand van toepassing.

Waardoor bereik je met het programma  van  Metabolic Balance® gewichtsverlies?

Door het Persoonlijk Voedingsplan krijgt jouw lichaam alle noodzakelijke en gezonde voedingsstoffen tijdens de maaltijden binnen. De voedingsmiddelen worden hierbij niet geselecteerd op grond van het aantal calorieën of het percentage vetten, eiwitten of koolhydraten; het criterium voor de keuze van voedingsmiddelen is de wijze waarop ze jouw hormoonhuishouding beïnvloeden. Daarmee wordt een gezonde stofwisseling en een natuurlijke afgifte van insuline bewerkstelligd. Met de nieuwe, eenvoudige regels voor (het bereiden en nuttigen van) de maaltijden reguleer je gemakkelijk en blijvend jouw gewicht en versterk je jouw totale hormoonhuishouding.

Welke verbeteringen van de gezondheid bereik je met Metabolic Balance®?

De omschakeling van het lichaam naar passende, gezonde en uitgebalanceerde voeding voorkomt op lange termijn de bekende welvaartsziekten, vooral in combinatie met regelmaat in de beweging. Het herstel van de natuurlijke voedingsbalans bewerkstelligt het herstel van een natuurlijk lichaamsgewicht.
Tegelijkertijd verbetert jouw uithoudings- en concentratievermogen en stijgt jouw totale energieniveau. Je slaapt beter, jouw fysieke en psychische kracht neemt toe, je voelt je over het geheel genomen gezonder, vitaler en krachtiger en dat straal je ook uit! Je breekt jouw lichaamsvet af en spaart jouw spier- en bindweefsel door Metabolic Balance®, dat wil zeggen dat jouw huid strak en glad blijft.

Wanneer moet je beslist met het Metabolic Balance®-programma beginnen?

Deelnemen aan het Metabolic Balance® programma is voor jou zinvol en waardevol als…

  • jouw gewicht een probleem vormt, dat om een definitieve oplossing vraagt
    en je op een gezonde manier wilt afvallen;
  • er al sprake is van gezondheidsproblemen, die met overgewicht of een
    verkeerde voeding samenhangen. Dat kunnen bijvoorbeeld ziekten zijn als
    diabetes type II, reuma, chronische migraine, vetstofwisselingsstoornissen, te hoge cholesterolwaarden, hoge bloeddruk en andere welvaartsziekten.
  • je, ongeacht jouw leeftijd, energiek en fit wilt zijn en blijven met een groot uithoudingsvermogen.